ABOUT

Informare: continuăm livrările în același interval de timp (2-5 zile) și în această perioadă. Keep it safe, fam!

TL;DRETHICS este visul unui tânăr român de a ajuta oamenii să își exprime sentimentele și valorile printr-o colecție de haine sustenabile. Fără stocuri inutile, materiale testate pe animale sau culegători de bumbac ce lucrează în condiții neprielnice.

Îți oferim o alternativă locală la brand-urile care se axează pe fast fashion. Ne dorim să stăm cât mai departe de acest concept nociv și să îți oferim haine calitative și durabile în timp.

Și, pentru că ne dorim să întoarcem orice ajutor primit, donăm 10% către un ONG din fiecare vânzare. Iar colecțiile noastre sunt realizate alături de illustratori români și furnizori locali.

Împreună, suntem Ethics Wear. Iar aceasta este povestea noastră:

Pe 15 iulie 2019 a luat naștere Ethics Streetwear, un brand românesc axat pe sustenabilitate și valorile transmise dintr-o generație în alta prin tot ceea ce înseamnă artă și cultură stradală. Ne propunem să oferim constant articole vestimentare aflate la polul opus al modei rapide, având grijă de mediul înconjurător și de comunitatea din care facem parte.

Dar, mai exact, ce facem diferit? În primul rând, nu lucrăm cu stocuri. Producem un articol vestimentar atunci când acesta este comandat pe site-ul nostru și, astfel, evităm orice posibil waste al materialelor prin prezența unui stoc masiv. Și, pentru că am spus de materiale, hainele noastre sunt croite din bumbac organic, care a fost cules într-un mod responsabil, cu un impact dăunător cât mai redus asupra mediului. Iar, dacă este nevoie să folosim poliester, acesta va fi întotdeauna unul reciclat.

De asemenea, ne-am ales furnizori care să se potrivească cu ADN-ul brand-ului. Vrem să oferim publicului nostru produse care să reziste în timp, dar care să aibă o amprentă redusă asupra naturii și în procesul de producție. De aceea, vizualurile hainelor sunt imprimate direct în țesătură sau brodate, acestea conferind longevitatea pe care ne-o dorim.

Totodată, vrem să oferim ceva înapoi comunității care ne-a inspirat și care se află la bazele creării brand-ului Ethics. Fiecare colecție este concepută în colaborare cu câte un illustrator român, aflat fie la început de drum, fie fiind deja cunoscut pentru inspirația pe care ne-o oferă. Primele două colecții, ”The Basics” și ”The Myths” au fost realizate împreună cu Fs303, illustrator român stabilit în Madrid

Toate produsele comercializate sub umbrela brand-ului Ethics Wear dețin certificările GOTS (Global Organic Textile Standard), GRS (Global Recycled Standard), PETA (People for the Ethical Treatment on Animals) și sunt recunoscute de către Fair Wear Foundation (ceea ce certifică condiții de muncă corecte și egale).